رب گوجه فرنگي

رب گوجه‌فرنگي خميري غليظ است كه در آشپزي در آن استفاده مي‌شود. براي درست كردن رب گوجه‌فرنگي بعد از گرفتن دانه‌ها و پوست گوجه‌ها آن‌ها را براي چندين ساعت تحت فشار مي‌پزند. سپس از غلظت آن كم كرده و دوباره محصول را مي‌پزند تا يك كنستانتره غني بدست بيايد. در مقابل پوره گوجه‌فرنگي شامل گوجه فرنگي پخته شده است كه ماندگاري‌اش بين رب گوجه‌ فرنگي و گوجه فرنگي خرد شده قرار مي‌گيرد.  يكي از بهترين برندهاي رب گوجه فرنگي، برند درسا مي باشد.

فوايد رب گوجه فرنگي

  • خواص درماني رب گوجه فرنگي: محققان دريافتند كه افزودن رب گوجه فرنگي به رژيم غذايي روزانه ، پوست را در برابر اشعه‌هاي مضر ماوراء بنفش محافظت مي‌كند.

رب گوجه فرنگي از پوست در برابر آثار اشعه ماوراء بنفش محافظت كرده و مانع از آسيب پوستي مي شود.

  • ارزش غذايي رب گوجه فرنگي: رب گوجه فرنگي علاوه بر خوش طعم بودن، خواص فراواني دارد. ارزش غذايي اين محصول مشابه گوجه فرنگي بوده و سرشار از آنتي اكسيدان مي باشد. تنها يك قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي منبع خوبي از انواع آنتي اكسيدان بوده و داراي ۳ تا ۶ درصد ارزش روزانه توصيه شده از آهن، پتاسيم و ويتامين هاي B است.
  • مواد مغذي: 1 قاشق غذاخوري رب گوجه تنها ۱۳ كالري داشته و فاقد چربي مي باشد. در نتيجه، موجب افزايش وزن نمي شود. اين فرآورده به ميزان زيادي حاوي ويتامين A بوده كه براي سلامت چشم و قوه بينايي، توليد مثل و رشد جنين مهم و ضروري مي باشد. رب گوجه فرنگي همچنين، حاوي ۳,۵ ميلي گرم ويتامين C مي باشد. اگر چه مقدار آن كمتر از مقدار موجود در گوجه فرنگي تازه مي باشد، اما همين مقدار نيز موجب تقويت سيستم ايمني و تسريع التيام بافت ها مي شود. رب همچنين بهترين منبع براي ويتامين K و ويتامين هاي B مي باشد. ۱ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي همچنين شامل ۵ ميلي گرم آهن و ۱۶۲ ميلي گرم پتاسيم مي باشد كه اين مقادير آهن و پتاسيم كمك به عملكرد بهتر سلول هاي خوني و تنظيم مقادير مايع و مواد بدني موجود در بدن مي كند.
  • آنتي اكسيدان ها: فرايند توليد رب گوجه موجب به وجود آمدن برخي آنتي اكسيدان ها در اين محصول مي شود. آنتي اكسيدان ها تركيباتي هستند كه موجب از بين بردن راديكال هاي آزاد مرتبط با برخي بيماري ها، پير شدن و سالخوردگي مي شود. ليكوپن كه يكي از آنتي اكسيدان هاي موجود در اين محصول مي باشد، ريسك ابتلا به سرطان پروستات را به ميزان زيادي كاهش مي دهد. اين آنتي اكسيدان كه از خانواده ويتامين A مي باشد، خطر سكته و ايست قلبي را به ميزان زيادي كاهش مي دهد.
  • آفتاب سوختگي: مصرف رب گوجه فرنگي به ميزان زيادي از پوست در برابر اشعه فرابنفش محافظت مي كند. محققان ليكوپن موجود در رب گوجه را عامل مؤثري در اين مورد مي دانند. نتايج يك تحقيق در بريتانيا نشان مي دهد مصرف ۵۵ گرم رب گوجه فرنگي طي ۱۲ هفته مقاومت پوست را در برابر اشعه هاي مضر خورشيدي بالا مي برد.
  • فيبر: يكي از مواد مفيد موجود در رب گوجه فرنگي فيبر بوده كه مصرف حدود ۱ گرم از آن به صورت روزانه توصيه مي شود. هرچند فيبرها هضم نمي شوند اما خواص بسياري بر روي سلامتي دارند. فيبر موجود در رب گوجه موجب بهتر شدن فعاليت سيستم گوارش و كاهش ميزان كلسترول و قند خون مي شود. به طور كلي فيبر در كم شدن خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و ديابت نوع ۲ مؤثر است.

 

 

سس مايونز

به نظرتان سس مايونز اولين بار در كدام كشور متولد شده و چطور به اين سطح از محبوبيت دست پيدا كرده است؟

اكثر مردم و حتي خودِ فرانسوي ها فكر مي كنند كه سس مايونز فرانسوي است و اولين بار در اين كشور ساخته شده است. با اين حال، جزيره كوچك اسپانياييِ منوركا داستان ديگري براي روايت دارد. مردم اين جزيره مدعي هستند كه مايونز متعلق به اين جزيره است و مدركي كه براي اين ادعا دارند هم نام اين سس خوشمزه است. بزرگ ترين شهر منوركا، ماهون يا مائون (Mahon) ناميده مي شود و مايونز هم مي تواند (Mahon-aise) به معناي مائوني يا اهل مائون باشد. طبق گفته و نوشته ها ظاهرا در اواسط سده ۱۷۰۰ بود كه سس مايونز در اين جزيره پديدار شد. بر اساس اين داستان، نيروهاي فرانسوي به هدايت دوك دو ريشليو بر شهر ماهون، جزيره مديترانه اي مينوركا كه اكنون بخشي از خاك اسپانياست مسلط شدند. سرآشپز مخصوص دوك  براي آماده سازي غذاي مخصوص جشن پيروزي به دنبال سس و طعم دهنده اي خاص و محلي مي گشت كه با سس مايونز آشنا شد. البته در اين مورد بحث و گفتگو زياد است: برخي مي گويند سرآشپز خود ابتكارعمل به خرج داد و با تخم مرغ و روغن اين سس خوشمزه را به وجود آورد و برخي ديگر هم معتقدند كه او طرز تهيه سس مايونز را از اهالي آن شهر ياد گرفته است. دوك از طعم اين سس خوشمزه بسيار خوشش آمد و به اين ترتيب، سرآشپز مذكور هنگام برگشت به خانه، طرز تهيه سس مايونز را هم با خود به خاك فرانسه وارد كرد.

فوايد سس مايونز

  • سس مايونز در حفظ سلامت مو بسيار موثر بوده و مي تواند به تقويت آن كمك كند.  اين سس براي درمان مو‌هاي بي‌طراوت و وز نيز خوب است. برخي افراد براي ابريشمي كردن مو‌ها از سس مايونز به عنوان نرم كننده استفاده مي‌كنند. گذاشتن مايونز روي ريشه مو، مو را تقويت كرده و آن را براق مي‌كند.
  • يكي ديگر از خواص سس مايونز براي سلامتي اين است كه مي‌تواند به درمان پوست خشك كمك كند. مطالعات انجام شده نشان مي دهد سس مايونز مي‌تواند به درمان پوست آفتاب سوخته نيز كمك كند. گذاشتن مايونز روي پوست آفتاب سوخته، آن را التيام مي‌بخشد. سس مايونز، سلول‌هاي مرده پوست را برداشته و ترك پا، لب، آرنج و خشكي پوست را رفع مي‌كند.
  • كاهش خطر حمله قلبي: يكي ديگر از خواص مايونز براي بدن، كاهش خطر حمله قلبي است. مواد مغذي موجود در سس مايونز براي كاهش احتمال حمله قلبي و جلوگيري از آن مفيدند. چربي‌هاي امگا۳ موجود در مايونز مي‌توانند خطر حمله قلبي ناگهاني را كاهش دهند. مصرف سس مايونز مي‌تواند به كاهش بروز مشكلات قلبي در زنان كمك كند.
  • كمك به جذب مواد مغذي: همه ما مي‌دانيم كه سس مايونز حاوي چربي است كه مي‌تواند به جذب مواد مغذي كمك كند. مواد مغذي مانند ويتامين D، ويتامين E، ويتامين K و ويتامين A در گروه ويتامين‌هاي محلول در چربي قرار مي‌گيرند و با چربي‌هاي موجود در سس مايونز، ذوب مي‌شوند. بنابراين مصرف سس مايونز به جذب مواد مغذي بيشتر در بدن كمك مي‌كند.
[ ۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۰۳:۴۷ ] [ asgharzhinde ]
[ نظرات (0) ]
[ ]